راهنمای خرید کارت گرافیک – معرفی انواع کارت گرافیک
در مقاله قبلی به صورت کامل راجب رم Ram کامپیوتر صحبت کردیم ، اما امروز به سراغ یکی دیگر از اعضای مهم سخت افزار یک سیستم می رویم و آن را با یکدیگر بررسی می کنیم.
و در صورت نیاز به مشاوره در جهت خرید و کارت های گرافیکی میتوانید با شرکت خدمات ایسوس سرگزی تماس بر قرار کنید.
اهمیت کارت های گرافیکی برای گیمر ها و دوستانی که با نرم افزارهای گرافیکی ( مثلا پریمیر ) کار می کنند اهمیت ویژه ای پیدا می کند . همانطور که بهتر میدانید اگر کارت گرافیک ضعیف یا متوسطی استفاده کنید ، به احتمال زیاد بازی ها اجرا نخواهند شد و در پردازش های گرافیکی دچار مشکل خواهید شد.
پس تا انتها مقاله همراه ما باشید.
مشخصات اصلی یک کارت گرافیک
یک کارت گرافیک از اجزای مختلفی تشکیل شده اما پیش از معرفی اصلیترین و مهترین آنها، نخست نگاهی داشته باشیم بر مدل گذاری کارتهای گرافیک؛ سازندگان کارت گرافیک معمولاً محصولات خود را بر اساس قالب استانداردی نامگذاری میکنند که بدین صورت است:
Manufacturer+Family+GPU+Series+Memory Capacity
سازنده، برند، مدل پردازنده گرافیکی، سری، حجم حافظه ویدئویی
پردازنده گرافیکی (GPU)
قلب تپنده هر کارت گرافیکی پردازنده آن است. انجام کلیه محاسبات و ترسیمات گرافیکی بر عهده پردازنده گرافیکی است و مهمترین شاخصه هر کارتی است که بخوبی در مدل آن به چشم میخورد.
پردازنده گرافیکی بسیاری از خصوصیات کارت را تعیین میکند از این رو یک کارت بر اساس مدل پردازنده گرافیکی آن شناخته میشود. (برای نمونه RTX 2070 ، GTX 1660 و…)
حافظه ویدئویی
از نظر اهمیت و تاثیر در عملکرد؛ حافظه ویدئوی در جایگاه دوم و پس از پردازنده گرافیکی جای میگیرد. حجم حافظه ویدئویی بر اساس گیگابایت است
نرخ فریم دهی
برای اجرای روان بازیها، کارت گرافیک میبایست در هر ثانیه تعداد مناسبی فریم را رندر و به نمایش بگذارد. بر سر مقدار قبول آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد اما میتوان گفت که زیر 30 فریم بر ثانیه، روان و طبیعی نخواهد بود. هم زمان بسیاری از گیمرها 60 فریم را یک استاندارد میدانند.
انواع برند های کارت گرافیک کدام هستند؟
در طی سالهای مختلف برند ها و شرکت های مختلفی در حال توسعه و رقابت با یکدیگر در بخش کارت های گرافیکی هستند که در ادامه آن ها را یک به یک بررسی می کنیم.
در حال حاضر دو شرکت در جهان به ساخت کارت گرافیک برای دسکتاپ و لپ تاپ مشغول هستند که شامل انویدیا و AMD میشوند. در این میان اینتل نیز گرافیکهای مجتمعی برای برخی پردازندههای خود تولید میکند ولی هنوز کارت گرافیک مستقلی مانند انویدیا و AMD تولید نکرده است.
معرفی کارت های گرافیک شرکت nvidia – انویدیا
در حال حاضر انویدیا بزرگترین تولید کننده کارت گرافیک در جهان محسوب میشود. کارتهای ساخت این شرکت در انواع و اقسام مختلفی عرضه میشوند به گونهای که میتوان کارتهای بسیار ارزان قیمتی را که تنها برای کاربری روزانه ساخته شدهاند تا کارتهای بسیار گران قیمتی که برای کارهایی همچون رندرینگ ساخته شدهاند.
معرفی کارت های گرافیک شرکت ای ام دی- AMD
شرکت ایامدی نه تنها کارت گرافیک بلکه پردازنده نیز تولید میکند. این شرکت برخی مواقع گرافیکهایی تولید میکند که هیاهوی زیادی در بازار ایجاد میکنند (از نظر قدرت و نه از نظر فروش) که از جمله آنها میتوان به R9 295X2 اشاره کرد